Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jaglane racuchy z żurawiną"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 128
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 29
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 128
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 29
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Składniki
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Drożdże rozkruszam do miski. Dodaję 3 łyżki ciepłego mleka i 2 łyżki mąki pszennej. Mieszam i odstawiam zaczyn do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie, dodaję mąkę jaglaną z resztą mąki pszennej, wbijam jajko, dodaję sól, resztę mleka, stopione, masło. Ciasto wyrabiam i odstawiam do wyrośnięcia.
Żurawinę podgrzewam na małym ogniu z połową wody, cukrem i pokrojonym ananasem. Mąkę rozrabiam z wodą i wlewam pod koniec duszenia. Mokrą łyżką nakładam po porcji ciasta na rozgrzany olej, smażę do zrumienienia. Racuchy podaję polane kisielem.Źródło: Tina