Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jaglane placki z jabłkami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 131
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 35
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 81
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 131
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 35
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 81
Składniki
35 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji 70 gr • Przepis na 3-4 porcje
Kaszę przepłukuję wodą, zalewam wrzątkiem, gotuję do miękkości, studzę.
Do kaszy wbijam jajka, dodaję jogurt, cukier wanilinowy i mąkę. Mieszam dokładnie łyżką na jednolitą masę.
Jabłko obieram, usuwam gniazdo nasienne. Miąższ kroję w ósemki, a następnie w plasterki. Mieszam z ciastem.
Smażę placki na niewielkiej ilości oleju z obu stron na rumiano. Podaję posypane cukrem pudrem i rodzynkami, z dodatkiem jogurtu.
Aleksandra Szoda z PorajowaŹródło: Kobieta i życie