Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Składniki
ciasta zagnieć, uformuj kulę, zawiń ją w folię i schładzaj w lodówce przez 20 minut.
Piekarnik rozgrzej do temp. 200°C. Jabłka umyj, wytrzyj do sucha. Ostrożnie wytnij gniazda nasienne. Uważaj przy tym, aby nie uszkodzić ścianek owoców.
Nadzienie: ciasteczka pokrusz, wymieszaj z migdałami, orzechami i miodem. Jabłka napełnij nadzieniem. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Wytnij 4 duże kwadraty. Ze skrawków ciasta foremkami wytnij listki.
Jabłka owiń kwadratami ciasta. Przyklej listki. Posmaruj lekko roztrzepanym białkiem. Posyp posiekanymi orzechami i migdałami. Jabłka w cieście ustaw na blasze wyłożonej pergaminem.
Wstaw do piekarnika na ok. 45 minut. Podawaj polane miodem albo sosem karmelowym.