Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłkowa zebra"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 92
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6582
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 153
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1214
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5582
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 92
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6582
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 153
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1214
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5582
Składniki
<strong>Przepis przysłała Joanna Tokarz z Ptaszkowej</strong>
Margarynę stop, ostudź. Dodaj mleko i cukier puder, zmiksuj, dodając jajka. Mąkę, budynie i proszek przesiej, dodaj do ciasta, ucierając. 1/3 ciasta wymieszaj z kakao, resztę połącz z rodzynkami. Do tortownicy wlej ciasto ciemne, na nie jasne.
Jabłko pokrój, posyp cynamonem i mąką. Truskawki posyp mąką. Owoce lekko wbij w ciasto. Piecz 45 min w 180°C. Kruszonka: zagnieć, schłodź. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach na folię, chłodź 15 min. Kruszonką posyp ciasto, piecz 30 min.Źródło: Chwila dla Ciebie