Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,pyszne placuszki doskonałe do popołudniowej kawki lub jako przekąska dla dzieciaków,smakują i na ciepło i na zimno.Przepis,jak to w większości moich przepisów pochodzi z zeszytu mojej babci:-)
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Składniki
Z wszystkich składników robimy dosyć gęste ciasto,ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
Jabłka obieramy,usuwamy gniazda nasienne i kroimy je w plastry mniej więcej centymetrowej grubości.
Jabłka moczymy w cieście po czym smażymy na rozgrzanym oleju z każdej ze stron na złoty kolor.
Placuszki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym,jeszcze gorące posypujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO:-)