Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser w jabłuszkami z waniliowym sosem i konfiturą. Pychotka :))
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 54
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 54
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Jabłka przekroić na pół, wydrążyć środki i wstawić do garnka z niedużą ilością wody. Przykryć i gotować do miękkości jabłek, ale trzeba uważać, aby się nie rozgotowały.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać pół szklanki mleka,cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Resztę mleka zagotować i wlewać cienką stróżką masę jajeczną, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.
Połówki jabłek położyć na talerzyku, napełnić konfiturą różaną i polać sosem waniliowym. SMACZNEGO deserku!