Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny deser,nie zbyt czasochłonny,dosyć słodki;)
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 168
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 168
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
Roztpić masło,dodać b.cukier,po zabulgotaniu dodać śmietankę(ja daję,, na oko,,)
Jabłka chwilkę podsmażyć na maśle
sos dodać do jabłek gotować ok 5min
zrobić kruszonkę;zagnieść mąkę(175g) razem z masłem(75g) (zimnym) i cukrem(75g) do uzyskania konsystencji mokrego piasku
Jabłka z sosem przełożyć do kokilek(foremek) posypać kruszonką zapiec w piekarniku 180 stopni,ok 30 minut