Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłka nadziewane surówką"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 167
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 898
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 167
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 898
Składniki
Jabłka dokładnie umyj. Odetnij część z łodyżką. Zachowaj ją na później. Środek owoców wydrąż (wyrzuć gniazda nasienne) i skrop sokiem z cytryny.
Odcięte wcześniej kapelusze obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Seler i marchew również obierz, dokładnie umyj i wytnij brzydkie części. Zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
Śmietanę dopraw solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj, dodaj do startych warzyw i owoców.
Z pomarańczy zetnij skórę. Wytnij fileciki i umieść je na dnie wydrążonych jabłek. Nałóż na nie po porcji przygotowanej surówki.
Gotowy przysmak zwiąż fantazyjnie szczypiorkiem.Źródło: Kurier TV