Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hummus z buraka na odporność"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 203
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 203
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Buraka umyj, przekrój na pół, skrop oliwą i lekko posól. Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudź i obierz. Zblenduj z cieciorką, tahiną, czosnkiem i sokiem z cytryny.
Dolej wodę i miksuj ok. 3–4 minut. Dolej oliwę, posól, wymieszaj. Udekoruj pokruszonym kozim serem. Burak to doskonałe źródło witamin, zapobiega anemii.Źródło: Show