Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hiszpański flan pomarańczowy"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 211
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 211
Składniki
Podgrzej cukier w 1/2 szklanki wody. Gdy cukier się rozpuści, doprowadź płyn do wrzenia i gotuj bez mieszania, aż uzyskasz gęsty syrop. Zdejmij z ognia. Przelej do czterech foremek do zapiekania.
Wymieszaj w rondelku śmietanę, mleko, skórkę, mocno podgrzej. Zdejmij z ognia, przykryj i ostudź. Dodaj jajka wymieszane z cukrem pudrem. Przelej masę do foremek. Piecz w kąpieli wodnej 30-35 minut w temp. 160 st. C, potem włóż na noc do lodówki.
Wyłóż porcje kremu na talerze, udekoruj cząstkami świeżej pomarańczy.Źródło: Olivia