Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hawajska sałatka w ananasie"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 95
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 95
Składniki
Przekrój ananasa wzdłuż na połówki. Wytnij miąższ z obu części tak, aby nie uszkodzić skórki. Wykorzystasz ją do eleganckiego podania deseru. Usuń z miąższu twardy środek owocu, resztę pokrój w niedużą kostkę.
Banany umyj, obierz, pokrój w plasterki. Mandarynki sparz, również obierz i podziel na cząstki. Z kiwi zetnij skórkę. Owoce opłucz i pokrój w kostkę. Ze sparzonej wrzątkiem cytryny i pomarańczy wyciśnij sok.
Wszystkie przygotowane owoce włóż do miski, wymieszaj. Posyp cukrem, polej sokiem wyciśniętym z cytryny i pomarańczy. Odstaw do schłodzenia. Połówki ananasa wypełnij lodami, na nich ułóż owoce. Skrop rumem i podawaj.Źródło: Świat kobiety