Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 281
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4986
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 281
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4986
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,20 zł.
Namoczoną przez noc w wodzie fasolę gotujemy do miękkości i odcedzamy.
Cebulę i czosnek drobno siekamy, papryki czyścimy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Także w kostkę kroimy obrane ziemniaki. Pieczarki obieramy i tniemy na większe kawałki.
Cebulę i czosnek szklimy na tłuszczu, dorzucamy pieczarki, ogień zmniejszamy i dusimy pod przykryciem 15 minut. Dodajemy ziemniaki, fasolę, koncentrat pomidorowy oraz wszystkie przyprawy i zioła. Mieszamy i dusimy na małym ogniu jeszcze 30 minut, dolewając, jeśli trzeba, wody.
Wartość odżywcza jednej porcji 185 kcal Białko 13,3 g/Tłuszcz 8 g/Węglowodany 45 gŹródło: Rewia