Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z porami"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 331
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 285
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 331
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 285
Składniki
Oczyść pora i pokrój w talarki. Umyj pomidorki oraz pieczarki. Grzyby pokrój w plasterki, a pomidorki przekrój na pół. Rozgrzej tłuszcz i podsmaż pieczarki na złoty kolor. Dodaj pokrojone pory i chwilę smaż razem. Wlej gorący bulion i zagotuj.
Włóż śmietanę oraz serek i podgrzewaj, aż serek się rozpuści. Dodaj zasmażkę, zagotuj, mieszając. Wsyp posiekaną natkę oraz połówki pomidorków. Podgrzewaj minutę. Przypraw gulasz do sma ku solą i pieprzem. Podawaj udekorowany kawałkami zielonej papryki.
Porcje 4, 30 min, Cena 1,60 zł, Kalorie 320 kcal
Przepis przysłała Anna Sinkowska z ChełmaŹródło: Bella Relaks