Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 131
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 131
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Składniki
Papryki rozetnij, usuń pestki (nie wyrzucaj ich, po wysuszeniu oraz zmieleniu będą znakomitą przyprawą do sosów, zup i mięsnych gulaszy!). Strąki papryki opłucz, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, posiekaj.
Marchewkę obierz, umyj, potnij w plasterki. Fasolkę oczyść, opłucz, potnij na kawałki. Rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę. Dołóż marchewkę, fasolkę oraz papryki.
Warzywa przypraw solą, pieprzem oraz ziołami. Duś około 15 minut. Pomidory włóż na chwilę do wrzątku, wyjmij, obierz ze skórki, usuń pestki. Miąższ pomidorów dodaj do jarzynki. Duś jeszcze 5 minut. Ponownie przypraw do smaku.Źródło: Tina