Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grzybowe zawijańce"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 16
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5458
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 314
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 16
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5458
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 314
Składniki
65 min • Porcja ok. 210 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 6 porcji
Z podanych składników zagniatam kruche ciasto i cienko rozwałkowuję na prostokąt. Grzyby czyszczę, kroję i duszę na tłuszczu z cebulą.
Następnie mielę lub dokładnie mieszam z namoczoną i odciśniętą bułką oraz jajkiem. Doprawiam do smaku. Farsz grzybowy wykładam na rozwałkowane ciasto
Zwijam jak roladę, kroję w paski. Smaruję rozmąconym jajkiem, piekę na złoto 25 minut w 190°C.Źródło: Kobieta i życie