Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybki sa super pyszne i łatwe w wykonaniu tylko troche pracochłonne.Z tej porcji wyszło mi 25szt.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Ciasto:wszystkie składniki posiekać i zagnieść i wstawić do lodówki na około godzinę.Po schłodzeniu ciasto rozwałkować i wycinać z niego szklanka i foremką do babeczek pary krążków.Krążkami wyciętymi szklanką oblepiać posmarowana tłuszczem zewnetrzną stronę foremek do babeczek i upiec w piekarniku na złoty kolor.Wyciąć małym kieliszkiem środki z krążków wykrojonych foremką i upiec je.Uformować z rulonu ciasta korzonki grzybka,maczać je w białku,a koniuszki w maku,następnie upiec.
Do upieczonych kapeluszy nakładać krem i przykryć je krążkiem z dziurką.Włożyć korzonek w dziurkę.Kapelusz grzybka polać polewa czekoladową.