Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grzanki z zieloną pastą groszkową"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 134
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 359
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 134
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 359
Składniki
Groszek wrzuć na osolony wrzątek i króciutko obgotuj. Odlej na sicie, pozostaw do osączenia i ostudzenia. Przełóż do miski. Dodaj opłukany i poszatkowany szczypiorek, starty na tarce ser i sok wyciśnięty ze sparzonej cytryny.
Przygotowane zmiksuj lub rozgnieć widelcem, podlewając wedle potrzeby 3-4 łyżkami oliwy. Powstałą pastę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Kromki pieczywa obsmaż z dwóch stron na rozgrzanym oleju, osącz na papierowym ręczniku, potrzyj obranym ząbkiem czosnku.
Na grzankach rozłóż porcje przygotowanej pasty groszkowej. Na niej poukładaj pokrojoną mozzarellę.
Czas ok. 30 min; porcja – 350 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety