Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszkowy kołacz"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1040
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1040
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu
Mleko podgrzej, włóż masło, rozpuść. Ostudź. Drożdże utrzyj z cu krem pudrem i cukrem waniliowym. Odstaw na 5 minut. Dodaj mąkę, wymieszaj. Dodaj żółtka, posyp solą, wlej mleko z masłem. Wyrabiaj ciasto, aż zacznie odstawać od ścianek miski. Przykryj, odstaw na 40 min.
Ciasto przełóż do natłu szczonej okrągłej formy, uformuj wysokie brzegi. Gruszki obierz, pokrój na kawałki, wytnij gniazda nasienne. Ułóż na cieście. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 50 minut (boki ciasta powinny lekko odstawać od brzegów formy).Źródło: Chwila dla Ciebie