Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszkowa strucla z wanilią"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Gruszki umyj, obierz, wytnij gniazda nasienne. Miąższ pokrój na kawałeczki. Wymieszaj je z sokiem cytrynowym, cukrem waniliowym, rodzynkami oraz płatkami migdałowymi.
Masło stop, przestudź. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj do niej stopione masło oraz serek homogenizowany. Dolej odrobinę wody i zagnieć gładkie ciasto. Przykryj je miseczką odwróconą do góry dnem. Odstaw na około 30 minut. Potem ciasto cienko rozwałkuj. Posmaruj nadzieniem gruszkowym, pozostawiając wolne brzegi.
Placek dość ciasno zwiń. Struclę przenieś na blachę wyłożoną pergaminem. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około 40 minut.Źródło: Tina