Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny deser w wyjatkowo prostej wersji.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Roztopic czekolade nad para, ostroznie wypełnic nia rekaw do dekoracji lub róg torebki plastikowej, przeciac jej róg i pomalowac kratke na papierze do pieczenia. Studzic przez 2-3 godziny. Obrac gruszke, przepolowic i wydrazyc gniazdo nasienne. Na patelni zagotowacj szklankę wody razem z wanilia, alkoholem gruszkowym, cukrem i cynamonem. Wlozyc gruszke do plynu przecieta powierzchnia do dolu. Gotowac na wolnym ogniu przez około 15 minut, od czasu do czasu polewajac ja plynem. Gotowa gruszke ozdobic czekoladowa kratka i podac z bita smietana i lodami.