Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularny w Anglii deser z gotowanych kwaśnych jabłek. Podawany często z budyniem, słodką śmietanką lub lodami. Ja dodałam rodzynki do moich jabłek i podałam z lodami waniliowymi.
Garnek, nóż, miska, łyżka, łyżeczka
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20988
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20988
Składniki
Jabłka obrać ze skórki
Następnie pokroić w mniejsze kawałki
Do garnka wlać wodę, wsypać rodzynki, i nastawić na gotowanie. Dodać jabłka i gotować na małym ogniu aż jabłka całkowicie się rozgotują, co trwa około 45 minut.
Pod koniec gotowania dodać cukier
Zdjąć z ognia. Dodać cynamon, zamieszać. Podawać albo na zimno albo na gorąco: z budyniem polanym na wierzchu lub śmietanką kremową, można że śmietaną, lub z lodami. Możliwości są różne.