Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnąca cytryną, przepis ma ok. 30 lat...Potrzebna specjalna forma do babki gotowanej
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5353
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5353
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
Margarynę rozcieramy z cukrem, dodajemy żółtka, z białek ubić pianę - odstawić. Do masy dodajemy mąkę, proszek, zapach, alkohol, sok z cytryny i skórkę otartą - mieszamy delikatnie. Na koniec dodajemy pianę z białek i wszystko razem łączymy. Formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułą tartą, wlać ciasto. Umieścić w garnku z gotującą wodą, przykrywającą formę do 3/4 jej wysokości. Gotować 1h 45 minut. Jeśli woda się wygotowuje dolewać. Babkę wyjąc z formy - posypać pudrem bądź lukrem polać.