Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kremowa gorąca czekolada
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 355
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 79
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 355
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 79
Składniki
Odlać trochę mleka do szklanki. Resztę mleka wymieszać ze śmietaną w rondelku i zagotować.
Dodać kakao, pieprz cayenne, kawę i szczyptę soli. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać czekoladę i mieszać do rozpuszczenia.
Kiedy czekolada się rozpuści wymieszać odlane wcześniej mleko ze skrobią, wlać mieszankę do gorącego płynu, dokładnie wymieszać i gotować chwilę aż zgęstnieje. Podawać od razu, można udekorować bitą śmietaną i piankami oraz oprószyć kakaem