Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z kaszą jaglaną i rodzynkami pod serem"
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 95
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 96
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 95
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 96
Składniki
Liście kapusty gotuj 2 minuty w osolonej wodzie. Osącz, ostudź, zetnij twarde końce.
Kaszę jaglaną ugotuj w osolonej wodzie. Rodzynki namocz w wodzie, osącz. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Olej rozgrzej w garnku, podsmaż warzywa. Dodaj rodzynki, kaszę i orzechy, wymieszaj, przypraw do smaku. Farsz ułóż na liściach. Zwiń, formując gołąbki.
Sos: czosnek posiekaj, wymieszaj z pomidorami, przypraw do smaku oregano, solą i pieprzem.
Olej rozgrzej w rondlu, wlej 4 łyżki sosu. Ułóż gołąbki, wlej połowę sosu. Duś pod przykryciem 15 min, podlewając sosem. Pod koniec duszenia przykryj plastrami sera.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 3, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie