Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki z indykiem i szpinakiem"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 58
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 226
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6416
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 58
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 226
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6416
Składniki
Kapustę sparzam, odrywam liście, usuwam nerwy. Robię farsz: mięso mieszam z ugotowanym ryżem oraz szczypiorkiem, szpinakiem, zmiażdżonym czosnkiem i majerankiem. Doprawiam pieprzem i solą.
Zalewa: do wody wrzucam kostkę bulionową, liść laurowy, pokrojony lubczyk, ziarna pieprzu i ziela, pieprz mielony, sól.
Farsz nakładam na liście kapusty i je zawijam. Gołąbki układam w garnku (na liściach kapusty), wlewam zalewę, duszę 20-30 min.
Gdy ostygną, wykładam je, wywar przecedzam i zagotowuję z koncentratem. Zagęszczam sos śmietaną z mąką ziemniaczaną. Gołąbki podgrzewam w sosie.
70 min • Porcja 110 kcal • Przepis na 15 sztuk.Źródło: Kobieta i życie