Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z bryndzą i kaszą"
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 935
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 935
Składniki
Kapustę oczyść, opłucz, sparz i przestudź. Wytnij z liści twarde części nerwów.
Cebulę drobno posiekaj, pieczarki pokrój w plasterki, wędzony boczek w kostkę. Cebulę szklij na oleju do chwili, aż stanie się jasnozłota. Pieczarki podsmaż oddzielnie na dużym ogniu, żeby się lekko przyrumieniły. Boczek podsmaż na chrupiąco.
Twaróg i 20 dag bryndzy rozgnieć widelcem. Wymieszaj z cebulą, pieczarkami, ugotowaną kaszą i boczkiem. Dopraw do smaku solą i kolorowym pieprzem.
Gołąbki ułóż w brytfannie wysmarowanej olejem. Wierzch gołąbków również lekko skrop olejem. Piecz w 190°C, aż kapusta z wierzchu lekko się przyrumieni. 20 minut przed końcem posyp gołąbki resztą pokruszonej bryndzy. Podawaj z kwaśną śmietaną.
ok. 65 minut • Porcja 220 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 8 porcji.Źródło: Kobieta i życie