Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki w kapuście włoskiej z kaszą gryczaną"
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 21
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85396
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 141
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 178
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 582
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 21
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85396
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 141
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 178
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 582
Składniki
Do dużego garnka z gotującą się posoloną wodą wkładamy kapustę z wyciętym głąbem. Lekko obgotowujemy, liście zdejmujemy. Kaszę gotujemy na sypko (12-15 minut). Mieszamy z masłem.
Oliwę rozgrzewamy. Wrzucamy mięso mielone i, mieszając, podsmażamy. Cebulę drobno kroimy, czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę, czosnek, sól, pieprz i szczyptę oregano dodajemy do mięsa. Smażymy 10 minut. Starannie mieszamy z kaszą gryczaną.
Na środku każdego liścia kapusty kładziemy kulkę farszu. Zwijamy w gołąbki lub formujemy kwadratowe pakieciki. Związujemy sznureczkiem albo nicią kuchenną. Lekko obsmażamy na oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy łyżką wody, przykrywamy i na 40 minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180oC.
Wartość odżywcza jednej porcji 155 kcal Białko 7,8 g/Tłuszcz 6,6 g/Węglowodany 11 gŹródło: Rewia