Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki bez mięsa"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Składniki
Zdejmij z kapusty wierzchnie liście, wytnij głąb, włóż do wrzątku. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem, aż liście zmiękną.
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie w/g wskazówek na opakowaniu, osącz. Marchew i seler obierz, zetrzyj na grube wiórki, wymieszaj z przeciśniętym czosnkiem. Podsmaż na maśle. Dopraw lubczykiem i sosem sojowym. Dodaj kaszę, wymieszaj.
Zdejmij pojedynczo liście z główki kapusty. W każdy zawiń po porcji farszu. Gołąbki obsmaż na oleju, przełóż do garnka, podlej bulionem, dopraw kminkiem i ew. solą. Duś ok. 25 minut.
Sos: paprykę zetrzyj na tarce, wymieszaj z pozostałymi składnikami. Podawaj do gołąbków.Źródło: Naj