Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka z brzoskwiń z kremem"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Jedną brzoskwinię odłożyć do dekoracji, resztę sparzyć we wrzątku i obrać ze skórki. Jeden owoc pokroić w kosteczkę, resztę zmiksować na puree.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wymieszać z brzoskwiniami – puree i pokrojonymi. Do pucharków wlać połowę musu brzoskwiniowego i wstawić do lodówki, aby stężał.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fixem, kilka łyżek odłożyć do dekoracji. Resztę połączyć delikatnie z serem, amaretto i makiem, wyłożyć do pucharków, przykryć zastygającą galaretką. Po schłodzeniu udekorować pozostałą bitą śmietaną i odłożoną brzoskwinią.
ok. 80 minut.Źródło: Twoje Imperium