Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka prosecco z malinami"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 154
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 100
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 154
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 100
Składniki
Żelatynę mocz w zimnej wodzie przez ok. 10 minut. Wstaw do kąpieli wodnej i mieszaj tak długo, aż się całkowicie rozpuści i nie będzie grudek.
Maliny umyj i osusz. Wino musujące przelej do miski, dodaj rozpuszczoną żelatynę i delikatnie wymieszaj. Do każdego kieliszka do szampana (lub wina) wrzuć ok. 5 malin i napełnij kieliszki prosecco z żelatyną. Kieliszki wstaw do lodówki na ok. 3 godziny.
Mikserem ubij śmietanę, aż będzie sztywna i gładka. Galaretkę z prosecco udekoruj bitą śmietaną.
Czas przygotowania: 20 min (bez chłodzenia) 110 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień