Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Galaretka czekoladowa"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
Do garnka wlej wodę, śmietanę, dodaj cukier i kakao. Dokładnie wymieszaj i podgrzewaj powoli, gotuj ok. 3 min, a następnie zestaw z ognia, dodaj żelatynę i dokładnie wymieszaj, aż się rozpuści.
Galaretkę wlej do salaterek lub miseczek opłukanych zimną wodą i odstaw w chłodne miejsce, aby zastygła. Przed podaniem możesz wyjąć ją na talerze i dowolnie udekorować.Źródło: Świat kobiety