Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filet z indyka z ziołami"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1070
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1070
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Składniki
6 porcji • : 15 min • pieczenie: 75 min • 287 kcal/porcja • 7 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Połóż mięso na desce skórą do dołu i natnij wzdłuż najgrubszej części. Następnie rozłóż płasko i przypraw do smaku.
W misce wymieszaj zioła, czosnek, połowę skórki i połowę oliwy, przypraw do smaku. Wyłóż farsz na mięso, następnie zwiń je w długi rulon, pospinaj wykałaczkami lub zwiąż sznurkiem.
Ułóż mięso na blasze, skrop resztą oliwy, przypraw do smaku i wstaw do piekarnika. Piecz 75 minut, od czasu do czasu polewając sosem, który się z niego wytopi. Gdy mięso będzie miękkie i złociste, wyjmij z piekarnika, przykryj luźno folią aluminiową i odstaw na 15 minut, aby doszło.
Do majonezu dodaj sok z cytryny i resztę skórki, wymieszaj. Podawaj mięso w plastrach, z majonezem cytrynowym w sosjerce obok.Źródło: Olivia