Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne faworki. Idealne nie tylko na tłusty czwartek.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Mąkę, sól i cukier mieszkamy. Robimy dołek w mace i dodajemy 4 żółtka i łyżkę spirytusu. Na końcu 4 łyżki śmietany.
Wszystko zagniatamy na jednolitą masę. Uderzamy kilka razy wałkiem żeby napowietrzyć masę.
Wałkujemy masę na cienki placek. Nastawiamy garnek z olejem. Wycinamy paski, robimy dziurę w środku i przewlekamy 1 część.
Faworki rzucamy na rozgrzany olej. Powinny szybko wypłynąć na wierzch. Czekamy aż nabiorą złotego koloru. Po wyjęciu odsączamy na ręczniku papierowym.