Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, który uwielbia cała rodzina. Przez kilka dni smakują jak świeżo usmażone.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Składniki
Z podanych składników zrobić rozczyn i pozostawić na około 15 minut do wyrośnięcia. Należy pamiętać, aby mleko było ciepłe, lecz nie gorące.
Wsypać mąkę, wrzucić jajka i żółtka, rozczyn i zacząć wyrabiać. Powoli dolewać roztopione masło. Pod koniec wyrabiania dodać spirytus i nadal wyrabiać, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Odstawić na około godzinę lub do podwojenia objętości.
Ciasto rozwałkować na stolnicy, wycinać faworki i zawijać. Smażyć na gorącym tłuszczu.