Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faworki, czyli chruściki"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 172
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 172
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Żółtka i jajko ubij, dodaj sól, cukier, śmietanę, spirytus. Wymieszaj. Dodaj miękkie masło, stopniowo wsypuj mąkę. Wymieszaj i wyrób ciasto ręcznie. Ciasto podziel na 5 części, każdą rozwałkuj cienko na wysypanej mąką stolnicy.
Pokrój na paski szerokości 4 cm, a te z kolei podziel na prostokąty o długości ok. 10 cm, robiąc nacięcie w środku każdego. Przekładaj końce przez nacięcie. Rozgrzej olej, smaż na złoty kolor, wyjmij na pergamin, posyp cukrem pudrem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień