Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i solą dodać żółtka spirytus i śmietanę.Wyrobic ba jednolita masę,a następnie przełożyć ciasto na blat i ubijać walki przez 10 -15 minut.Nalezy ubijać ciasto tak aby rozpłaszczyć i ponownie zwinąćPonownie ubijać wałkiem.Ciasto rozwalkowawujemy na cienkie porcje podsypane niewielka ilością mąki.Po rozwałkowaniu należy ciasto przumykryc ściereczka aby nie wyschło Ciasto kroimy na 3-4 cm na prostokąt Aby faworki ładnie wyglądały trzeba naciąć w środku.Przez nacięcie przeciągnąć jeden koniec ciasta.Faworki smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu tak aby były miały Złoty kolor.Wyjmujem łyżka cedzakową i otaczamy na ręczniku papierowym,a gdy ostygną posypać cukrem pudrem.Smacznego