Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
W misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. W drugiej misce dobrze ubić jajko, żółtka i cukier, następnie dodać do mąki, po czym dodać również śmietanę i ocet. Połączyć składniki i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować bardzo cienko, nożem wycinać paski, w każdym pasku na środku zrobić nacięcie przez które przełożyć jeden koniec ciasta. Faworki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, usmażone przełożyć na ręcznik papierowy aby ociekły z tłuszczu, następnie posypać je cukrem pudrem.