Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tłusty czwartek już na dniach. Przepis jest bardzo łatwy i wyjdzie każdemu :)
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 70
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 802
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 70
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 802
Składniki
Mąkę przesiewamy przes sito, dodajemy masło i siekamy nożem. Wrzucamy resztę składników i zagniatamy ciasto. Wyrabiamy długo, aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Owijamy szczelnie w folię i odkładamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Ciasto wałkujemy bardzo cienko 1-2 mm. Smażymy na gorącym smalcu. Posypujemy cukrem pudrem.