Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane pieczarki z serem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Pieczarki oczyść, opłucz i osusz, pozostaw ze skórką. Wytnij nóżki, drobno je poszatkuj. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki masła. Przesmaż cebulę. Dodaj posiekane nóżki pieczarek, chwilę smaż razem. Dopraw solą i pieprzem.
Kapelusze napełnij przygotowanym farszem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym razem z pozostałym masłem. Posyp startym serem. Piecz 15 min w 180 st.
czas ok. 25 min; porcja – 90 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety