Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane kalarepki"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Kalarepki dokładnie umyj. Zetnij czapeczki i wydrąż środki. Włóż je na 15 minut do posolonego wrzątku. Ugotowany ryż wymieszaj z mięsem, roztartym czosnkiem, koncentratem, musztardą i natką. Przypraw solą i pieprzem. Kalarepki napełnij farszem i poukładaj je w naczyniu żaroodpornym. W rondlu stop masło, oprósz mąką.Mieszając, wlej bulion, śmietanę oraz 1/2 szklanki wody. Zagotuj. Sos wlej do naczynia z kalarepkami. Zapiekaj w piekarniku około 40 minut.Źródło: Na żywo