Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowane dynie"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 63
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 99
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2095
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 63
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 99
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2095
Składniki
Ugotuj kaszę na sypko w osolonej wodzie. Dynie umyj, przekrój wzdłuż i usuń nasiona.
Na oleju podduś pokrojoną w krążki cebulę, dodaj posiekany czosnek, kurkumę i ostrą paprykę. Po 3 minutach dołóż kurki i smaż, aż się zarumienią. Dodaj kaszę, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj.
Połówki dyni uzupełnij nadzieniem i wstaw do żaroodpornego naczynia. Podlej wodą (ok. 2 cm) i piecz w 200oC przez 20-25 minut. Udekoruj świeżymi ziołami, np. bazylią.Źródło: Takie jest życie