Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowane cebule"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Składniki
W dużym garnku zagotuj osoloną wodę. Cebule obierz, odetnij wierzchy, włóż do wrzątku i krótko obgotuj (około 5 minut). Wyjmij, lekko przestudź i łyżką wydrąż tak, aby po brzegach zostały 2 warstwy. Połowę wydrążonego miąższu drobno posiekaj.
Pomidora obierz. Miąższ posiekaj. Dodaj cebulę, pokruszoną fetę i poszatkowane listki natki. Farsz wymieszaj z 1-2 łyżkami oliwy, dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Napełnij cebule, przykryj odciętymi wierzchami, zawiń w folię. Grilluj 20 minut.
czas ok. 40 min; porcja – 150 kcal, cena 90 grŹródło: Świat kobiety