Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowana papryka"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6492
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 141
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1108
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6492
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 141
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1108
Składniki
Papryki umyj, odkrój górę, wyjmij pestki. Pieczarki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w kostkę. Kuskus zalej szklanką wody, odstaw na 5 minut.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę, pieczarki, smaż, aż odparuje nadmiar wody. Dodaj mięso, przypraw słodką papryką, solą i pieprzem, smaż 15 minut. Mięso zdejmij z ognia, wsyp starty na tarce ser, posiekaną natkę pietruszki i kuskus, wymieszaj.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Farsz nakładaj do przygotowanych papryk, dobrze go ubij, przykryj odkrojonymi wierzchami.
Żaroodporne naczynie posmaruj olejem, wlej na dno szklankę wody, przykryj aluminiową folią, wstaw do piekarnika i piecz 40 minut. Pod koniec pieczenia zdejmij folię.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień