Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowana papryka"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 286
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5440
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 286
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5440
Składniki
Cebule obierz, opłucz, osusz, a potem drobno poszatkuj. Połowę odłóż, resztę wymieszaj w misce z mielonym mięsem. Dodaj przeciśnięty przez praskę lub obrany i drobno posiekany czosnek, wymieszaj.
Opłucz kilka gałązek tymianku, otrzyj listki, dodaj do mięsa. Wbij jajka. Dodaj śmietanę, łyżeczkę łagodnej musztardy, bułkę tartą oraz surowy ryż. Masę dokładnie wyrób, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Pomidory opłucz, pozbaw gniazd nasiennych, pokrój w kosteczkę. Wymieszaj z odłożoną cebulą. Przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej przecierem pomidorowym. Dodaj listki laurowe. Całość wymieszaj, dopraw solą, pieprzem oraz cukrem.
Papryki oczyść, odetnij wierzchy. Wydrąż gniazda nasienne. Strąki napełnij przygotowanym farszem, ustaw w naczyniu żaroodpornym, przykryj odciętymi wierzchami. Wstaw do piekarnika. Piecz około 60 minut w temp. 180 stopni.Źródło: Świat kobiety