Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolka szparagowa z ziemniakami z patelni"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 275
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4984
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 275
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4984
Składniki
Warzywa, w zależności od rodzaju, oczyść, obierz, opłucz, pokrój. Ziemniaki gotuj w posolonej wodzie 20 minut, a marchewkę – 10 minut. Fasolkę dodaj do marchewki 2 minuty przed końcem gotowania.
Warzywa odcedź, osącz. Na patelni rozgrzej połowę oleju. Smaż na nim ziemniaki 10 minut, dodaj marchewkę i fasolkę. Duś 5 minut. Schab pokrój w kostkę, smaż 5 minut na reszcie oleju. Dołóż do warzyw. Tłuszcz ze smażenia mięsa wymieszaj z masłem, śmietaną i musztardą. Sos zagotuj, przypraw. Polej na patelni. Danie posyp natką.Źródło: Naj