Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym i cukinią"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 34
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7197
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 34
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7197
Składniki
Lubię dania z charakterem, dlatego dodałam curry. Przepis przysłała Ewa Szymczak z Legnicy
Odetnij końce fasolki, opłucz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź. Cukinię umyj, osusz, pokrój na cienkie paseczki o długości mniej więcej takiej jak fasolka. Pomidor umyj, pokrój w ósemki.
Olej rozgrzej na większej patelni, wrzuć cukinię, oprósz solą, lekko podsmaż. Dodaj fasolkę i pomidor, oprósz solą, pieprzem i curry, smaż na małym ogniu 6-7 minut. Między warzywami zrób dwa wolne miejsca, wbij jajka, posyp szczypiorkiem i pieprzem. Przykryj, smaż, aż białka się zetną.Źródło: Chwila dla Ciebie