Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolka po bretońsku"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1166
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1166
Składniki
Fasolę namocz poprzedniego dnia w ciepłej wodzie. Następnie odlej wodę, zalej świeżą i gotuj do miękkości z liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim (ok. 45 min).
Wędlinę pokrój i przesmaż na oleju. Dodaj do ugotowanej fasoli. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju, także dodaj do fasoli. Na koniec dołóż pomidory, majeranek, posiekany czosnek, dopraw.
Na patelni rozpuścić masło, dodaj mąkę, mieszając, zrób jasną zasmażkę. Dodaj do fasoli, aby ją zagęścić i mieszając, gotuj jeszcze ok. 15 min. Danie jest najlepsze po paru godzinach. Dobrze smakuje z pieczywem.Źródło: Świat kobiety