Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasola z suszonymi śliwkami"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 36
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7198
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 36
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7198
Składniki
Fasolę musimy przepłukać i namoczyć (przez co najmniej 6 godzin, a jeszcze lepiej przez cały dzień przed gotowaniem). Solimy i gotujemy niemal do miękkości (w wodzie z moczenia).
Śliwki płuczemy, moczymy (przez co najmniej pół godziny). Dorzucamy do fasoli (jeśli są to „kalifornijki”, to dodajemy je dosłownie w ostatniej chwili).
Z masła i mąki robimy zasmażkę, rozprowadzamy odrobiną płynu z fasoli. Dodajemy do ugotowanej potrawy.
Czas przygotowania: 60 minut 90 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień