Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasola po żmudzku"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 839
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 548
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 839
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 548
Składniki
Fasolę opłukuję na sitku, przesypuję do garnka i zalewam zimną wodą. Ganek przykrywam i odstawiam na całą noc. Następnego dnia fasolę odcedzam, ponownie opłukuję na sitku. Wsypuję do garnka, wlewam mleko. Gotuję na bardzo wolnym ogniu, aż ziarenka zrobią się miękkie. Marchewki obieram, płuczę i gotuję do miękkości w posolonej wodzi. Ścieram je na tarce o dużych otworkach.
Fasolę odcedzam. Dodaję do niej śmietanę, marchewkę oraz masło. Przyprawiam solą i kminkiem, duszę na wolnym ogniu przez kilka minut. Pietruszkę opłukuję, siekam, mieszam z fasolą.
Porcja zawiera ok. 620 kcal. Porcja kosztuje ok. 2,60 zł. : ok. 80 min + moczenie fasoli.Źródło: Tina