Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Energetyczne kulki"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 32
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3887
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 438
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2298
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 32
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3887
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 438
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2298
Składniki
Śliwki oraz daktyle włóż do miski, zalej wrzącą wodą (bakalie muszą być zakryte) i odstaw na ok. 10 min. Po tym czasie osącz na sicie a następ- nie zmiksuj blenderem na gładki mus.
Orzechy oraz czekoladę po- siekaj. Płatki owsiane wsyp na suchą, rozgrzaną teflonową patelnię. Mie szając, podgrzewaj kilka minut, aż się lekko przyrumienią. Do musu śliwkowo-daktylowego dodaj płatki owsiane, wiórki kokosowe, posiekane orzechy, czekoladę oraz miód.
Całość dokładnie wymieszaj łyżką (masa będzie dość gęsta i kleista). Wilgotnymi dłońmi formuj niewielkie kulki. Przełóż je na talerz i włóż do lodówki na minimum 60 min.
Rada: Kulki można obtoczyć w wiórkach kokosowych, ziarnach sezamu, kakao lub zmielonych migdałach. Przechowuj je w lodów ce, zamknięte w plastikowym po jemniku do 7 dni.Źródło: Świat i Ludzie